Биткойнът спадна под 65 000 долара за пръв път от повече от месец

19 юни 2024 18:35

сряда, 19 юни - 18:35

 

Биткойнът спадна в днешната търговия под натиска на опасения за състоянието на световната икономика и ниските обеми на търговията с оглед на настъпващото лято, съобщава Си Ен Би Си.

По данни на "Койн метрикс" (Coin Metrics) криптовалутата губи 3 на сто до 64 680 долара и слиза под 65 000 долара за пръв път от 16 май.

Друга популярна криптовалута - етерът, спадна с 4 на сто до 3401 долара. Тенденцията важи и за по-малко известни криптовалути - Екс Ар Пи на "Рипъл" (Ripple) се срива с 6 на сто, Солана - със 7 на сто, а доджкойнът - с 11 на сто.

Биткойн копачи инвестират в развитието на изкуствения интелект

"Когато търговците изпитват несигурност от хода на икономиката или пазарите се представят недобре, те напускат по-рисковите си позиции и чакат ситуацията да се изясни", каза Марко Юрина, главен изпълнителен директор на "Джъмпър иксчейндж", децентрализирана борса, даваща възможност на потребителите да ползват суоп и да преминават от една към друга криптовалута.

istock
istock

Биткойнът достигна рекордните 73 797 долара на 14 март и оттогава бавно спада, макар и понякога да опитва да си върне позициите. Спадът й за тримесечието достигна 9 на сто.

Според "Криптокуант" (CryptoQuant) спадът на биткойна вероятно ще бъде ограничен.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase

Източник: www.pariteni.bg