Наградите за иновации на ФБТИК бяха раздадени за четвърти път

31 март 2023 20:35

петък, 31 март - 20:35

 

Френско-българската търговска и индустриална камара връчи своите годишни Награди за иновации по време на изискана церемония в София. Вниманието отново беше насочено към иновативните практики и решения, разработени от бизнеса в България, а тази година конкурсът събра над 130 кандидатури, от които четири компании и една бизнес личност бяха отличени за техните постижения през изминалата година.

Пет различни състава на жури, включващи експерти от Управителния съвет на организацията, представители на бизнеса, на Посолството на Франция, както и на медиите, оцениха проектите и избраха лауреатите.
 

Редица официални гости уважиха събитието - г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р. България, г-н Атанас Пеканов, вицепремиер с ресор управление на европейските средства, Н.Пр. г-н Жоел Мейер, посланик на Франция, както и представители на институциите, партньори и членове. В ролята на специални водещи на церемонията бяха журналистите от Нова Броудкастинг Груп: водещата на сутрешния уикенд формат „Събуди се“ Анна-Мария Конова и водещият на информационната емисия новини на Nova News Асен Манасиев.

Председателят на Френско-българската търговска и индустриална Стефан Делайе се обърна към над 270 гости в залата и изрази благодарността си за съвместната работа с институциите.

„Целта на този конкурс е да привлече вниманието към иновативни решения и значими проекти, реализирани от компаниите през 2022 г., година на тежки геополитически и инфлационни кризи. Въпреки трудностите, компаниите демонстрираха устойчивост и ето ни днес по-силни и по-конкурентни!“ – заяви Стефан Делайе, Председател на УС на ФБТИК.

Всички гости на събитието имаха възможността да получат повече информация за номинираните проекти директно от техните създатели в рамките на технологична изложба.

Наградите тази година са разпределени в пет категории: „Иновативен проект“, „Стартъп“, „Корпоративна социална отговорност“, „Бизнес личност“ и „Специална награда на журито“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Източник: www.pariteni.bg