Голяма банка планира съкращение на 8000 работни места

Това представляват 9% от служителите на кредитната институция

вторник, 03 декември - 14:34

 

Голямата италианска банка UniCredti S.p.A. представи във вторник своя средносрочен план Team23, целящ свиване на разходите чрез съкращаване до 2023 година на 8000 работни места, или 9% от служителите на кредитната институция.

За същия период италианската банка възнамерява да създаде добавена стойност в размер на 16 млрд. евро за своите акционери.

Според прессъобщението на компанията, планът Team23 се основава на четири основни стълба, включващи увеличаване и укрепване на франчайзинга на клиенти, трансформиране и максимизиране на производителността, дисциплиниран риск мениджмънт и управление на балансовия капитал.

БНБ ни съветва да внимаваме с криптовалутите

UniCredit планира да осигури базисна чиста нетна печалба от около 5 млрд. евро през 2023 година, като същевременно се стреми да достигне нетна печалба от 4,7 млрд. евро и приходи от 19,3 млрд. евро за същата фискална година.

Водещата европейска банка също така обеща да увеличи приходите си за една акция с 12% за петгодишния планиран период до 2023 година.

istock
istock

Банката се ангажира да разгърне и това, което тя нарича "безхартийно банкиране на дребно" в Италия догодина и в Германия и Австрия през 2021 година. UniCredit заяви, че планира да върне 8 млрд. евро капитал на акционерите от 2020 до 2023 година.

Банкова служителка е присвоила 1 милион от клиенти

След представянето на плана Team23 акциите на UniCredit поскъпват на борсата в Милано с 1,47%.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Източник: www.pariteni.bg